BoeteDossier

Maak nu bezwaar tegen je bekeuring!

eenvoudiger dan ooit en kosteloos

In Nederland worden jaarlijks miljoenen boetes opgelegd door politie en andere opsporingsambtenaren. De meeste Nederlanders betalen deze bekeuringen zonder er verder bij na te denken, maar het is niet altijd nodig. Immers moet het Openbaar Ministerie uw overtreding wel kunnen bewijzen. Wij maken daarom bezwaar tegen uw bekeuring.

Maak nu bezwaar!

Parkeerschijf vergeten

Niets is zo vervelend als een bekeuring krijgen voor het vergeten te plaatsen van een parkeerschijf in een blauwe zone. Je zet je auto op een plek waar je sowieso niet hoefde te betalen om te parkeren, maar toch eindig je met een hoge rekening.

Het komt helaas veelvuldig voor dat een parkeerschijf niet wordt geplaatst bij het parkeren, vaak omdat het niet duidelijk is dat er sprake is van een blauwe zone. De blauwe lijn langs de stoep is bijvoorbeeld niet goed zichtbaar, of borden zijn zeer onduidelijk geplaatst.

Onlangs had een klant van ons een bekeuring gekregen voor het vergeten te plaatsen van een parkeerschijf. Onze klant had enkele foto’s van de situatie gemaakt en daaruit bleek dat het bord waarop stond dat er sprake was van een blauwe zone, achter een boom geplaatst was die op dat moment flink in de bloei was. Daardoor was het bord bijna niet meer zichtbaar. De officier van justitie was het hier niet mee eens en vond dat onze klant de bekeuring gewoon moest betalen. Wij hebben deze zaak vervolgens aan de kantonrechter voorgelegd die ook vond dat het onleesbaar was en dat het niet van onze klant verwacht kon worden dat hij terug ging om de inhoud van het verkeersbord te bekijken. Het CJIB heeft de bekeuring dan ook terug moeten betalen.

Advies: Maak foto’s!

Ons advies is dan ook om bij een bekeuring direct foto’s te maken van de situatie, dit kan een hoge boete voorkomen! Daarnaast kun je de boete bij ons aanmelden, dan nemen wij de zaak verder in behandeling.